Zonder schuring geen glans
02 september 2020 
1 min. leestijd

Zonder schuring geen glans

Als kind was ik bijzonder verlegen. Zelfs zo verlegen dat de docenten zich zorgen maakte. Al op de lagere school vond ik het lastig om spreekbeurten te geven. Dat is nooit veranderd. In mijn functie als directiesecretaresse en later als VA (virtueel assistent) regelde ik veilig op de achtergrond mijn werk voor de directeur of het bestuur zodat ze hun functie vlekkeloos konden uitvoeren. Zij traden op de voorgrond. Voor mij lekker comfortabel.

Verstoppen

Al meer dan 13 jaar heb ik mensen in dienst. Bij onze eigen personeelsuitjes bedankte ik iedereen persoonlijk, maar een speech … ho maar. En privé is het op feestjes trouwens ook altijd handig als iemand anders het woord neemt. Kwam ik weer goed weg. Ik was een echte expert geworden in het verstoppen van mezelf als het om spreken in het openbaar ging.

Wakker geschud
Voor onze opdrachtgevers, onder andere branche, beroeps- en patiëntenverenigingen, grote voedingsmiddelenbedrijven, trainings- en communicatiebureaus etc., organiseren we jaarcongressen, workshops, themabijeenkomsten, award-uitreikingen, golfdagen, webinars, ledendagen, familiedagen en nog veel meer.
Enkele jaren geleden werd me tijdens een van deze bijeenkomsten pijnlijk duidelijk dat wij als zelfstandig bedrijf zelf niet zichtbaar waren. De bezoeker die me aansprak dacht dat we in dienst waren van de opdrachtgever. OMG … heb ik al die jaren onze eigen zichtbaarheid als secretariaatsbureau over het hoofd gezien? Op dat moment nam ik het besluit om met mijn team te gaan werken aan onze on- en offline zichtbaarheid.

Actie
Zo gezegd, zo gedaan. Wij zijn er volledig ingedoken en aan de slag gegaan met personal branding, zichtbaarheid op social media, het eigen maken van diverse online tools, een vakopleiding fotografie, het schrijven van een e-book, persoonlijke ontwikkeling en storytelling.

Storytelling
De afgelopen vier maanden heb ik de Masterclass Storytelling gevolgd aan de TIAS Business School. Een van mijn belangrijkste learnings is, dat een authentiek en betrokken verhaal indruk maakt op je publiek en hoe je dat verhaal met overtuiging brengt. Met veel trots mocht ik op 2 september het deelnamecertificaat in ontvangst nemen.

Bloed, zweet en tranen
Het certificaat kwam niet zomaar aanwaaien. Bloed, zweet en tranen heeft het me gekost, vooral dat laatste. Ik weet nu ook waar de uitdrukking vandaan komt. Maar groei zit nu eenmaal voorbij je comfortzone. En er valt nog zoveel te groeien. 😉

Hulp aan collega’s, VA’s, ZZP’ers en kleine MKB’ers
Gezien de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en op digitaal gebied is het steeds belangrijker jezelf te profileren op een manier die bij jou past. Om je de lange weg naar on- en offline zichtbaarheid te besparen werken we hard aan de MA Community. In deze community bieden we online trainingen en offline workshops aan om je zichtbaarheid naar een hoger niveau te tillen.
Wil je hier meer over weten? Download dan nu alvast het gratis ebook “7-stappen naar meer zichtbaarheid”.

Over de schrijver
Community voor management supporters, VA's, ZZP'ers en kleine MKB'ers ✪ Secretariële/virtuele ondersteuning ✪ van directies en bestuurders ✪ van branche-, beroepsverenigingen ✪ en bedrijven ✪ podcastmaker
Jeanne swagemakers
Door

Jeanne swagemakers

op 04 Sep 2020

Heb je altijd al bewonderd en wens je alle succes toe

Reactie plaatsen