Rara wie ben ik?
03 juli 2020 
1 min. leestijd

Rara wie ben ik?

Nou denk je misschien: wat een rare vraag. Maar na zo’n 15 jaar ondernemerschap vroeg een bezoeker van een event of ik gewisseld was van werkgever. Ik antwoorde schoorvoetend dat ik al zo’n 15 jaar een secretariaatskantoor heb met enkele dames in vaste dienst en dat we daarnaast samenwerken met zzp’ers. Hoe kon het gebeuren dat hij niet wist dat wij als virtueel assistenten (VA) vanuit ons secretariaatskantoor werken?

Fanclub
Al die jaren hebben we de luxe positie gehad dat we geen acquisitie hebben hoeven plegen, iets wat sowieso al niet zo mijn ding was. En als je een paar “fans” in je netwerk hebt, dan rolt het werk bijna vanzelf binnen.

Verlengstuk
Klanten van onze opdrachtgevers zagen ons als verlengstuk van de opdrachtgever, maar niet als zelfstandig bureau. Op zich natuurlijk een prachtig compliment. Het  betekent dat we ons werk op een dusdanige manier doen dat het lijkt alsof we onderdeel zijn van onze klant. Tegelijkertijd werd het me duidelijk dat het hoog tijd was om met onze eigen zichtbaarheid aan de slag te gaan.

Herkenbaar?
Blijkbaar had ik tot die tijd onze eigen online aanwezigheid volledig over het hoofd gezien. Dit was ‘de’ aanleiding om onszelf eens goed onder de loep te nemen.
Zo startte de tocht. Op ons pad kwamen vragen als:
• Waar ligt mijn kracht?
• Waar ben ik uniek in?
• Wat zijn mijn USP’s?
• Hoe ga ik dat naar de buiten brengen?
• Hoe schrijf ik mijn verhaal?
• Hoe word ik online beter vindbaar?
• Wat voor content ga ik delen?
• Hoe zorg ik ervoor dat mijn content er visueel aantrekkelijk uitziet?

Een mooie stap waar je energie van krijgt
In de afgelopen 20 jaar hebben we als VA’s enorm veel kennis verzameld. Daarnaast hebben we tijdens onze eigen tocht veel geleerd en vooral ook geïnvesteerd in diverse opleidingen en trainingen. Door je grenzen te verleggen, leer je en daar krijg je dan weer lekker veel positieve energie van. Dit alles willen we graag delen met ambitieuze collega VA’s en directiesecretaresses, die hun vindbaarheid snel willen vergroten door zichtbaar te worden.

Wil jij in een mum van tijd stappen maken? Laat je inspireren en volg ons op social media.

Over de schrijver
Community voor management supporters, VA's, ZZP'ers en kleine MKB'ers ✪ Secretariële/virtuele ondersteuning ✪ van directies en bestuurders ✪ van branche-, beroepsverenigingen ✪ en bedrijven ✪ podcastmaker
Reactie plaatsen